Lexicon.

Tampodruk

 

Op deze pagina kan u alles te weten komen over tampodruk.

Tampodruk is een diepdruktechniek. Eigenlijk is tampodruk een indirecte vorm van drukken. Tampodruk leent zich uitstekend voor het aanbrengen van promotionele als ook technische informatie op vrijwel elke productvorm. Of het nu vlak, hol of bol gevormde producten zijn met een glad of een gestructureerd oppervlak, met tampodruk kan er een haarscherpe afdruk op worden gemaakt.

 

tampodruk De eerste stap bij tampodruk is verdiepingen maken in een vlakke plaat (cliche). De tweede stap in het proces van tampodruk bestaat uit deze verdiepingen te vullen met inkt. Daardoor wordt deze inkt opgenomen door een gladde en elastische stempel van silliconenrubber (de tampon). Zo wordt de inkt door de tampon overgebracht op het te bedrukken object en is het proces van tampodruk compleet.

 

Tampodruk wordt gebruikt voor het bedrukken van allerlei soorten voorwerpen. De wereld van relatiegeschenken maakt veel gebruik van tampodruk. Maar ook de industriele sector is een grote gebruiker van tampodruk.

 

Bij Jalo Print kan u terecht voor zowel tampondruk voor promotionele als industriele doeleinden. Klik op de link onderaan wanneer u meer info wenst over onze tampodruk. Een van de medewerkers van Jalo Print neemt dan snel met u contact op.

 2014 Jalo Print. Designed by Casper van Osch. All Rights Reserved.

JALOPRINT BV

John F. Kennedylaan 21

5555 XC Valkenswaard

Nederland

Tel.: 040-20.444.74

Contacteer Jalo Print