Lexicon.

Transferdruk

 

Op deze pagina kan u alles te weten komen transferdruk.

Transferdruk is een drukvorm die vooral bij textieldruk wordt gebruikt. Maar ook voor het bedrukken van mappen en regenschermen maakt men wel een gebruik van transferdruk.

 

De procedure van transferdruk bestaat erin om door middel van pigment transferinkt in zeefdruk de nodige kleuren aan te brengen op een speciaal vel papier. Vervolgens worden in het transferdruk proces deze vellen op een polyesterstof gelegd. Dit wordt samen met het te bedrukken artikel onder een pers gelegd. Deze transferdruk pers verwarmt dit een bepaalde tijd tegen een bepaalde temperatuur (afhankelijk van het artikel), waardoor de inkt los komt van het papier en zich vast hecht aan het artikel. Zo voltooit zich het proces van transferdruk.

 

Er zijn verschillende soorten transferdruk. Zo bestaat er nylon transferdruk, sportwear transferdruk en workwear transferdruk. Al deze soorten transferdruk hebben hun eigen karakteristieken waardoor ze geschikt zijn voor transferdruk op die bepaalde producten.

 

Zo is nylon transferdruk uitermate geschikt voor het bedrukken van congresmappen, sportzakken en regenschermen. De sportwear transferdruk is geschikt voor nagenoeg alle sportuitrustingen en katoen. De workwear transferdruk is dan weer geschikt voor alle werkkleding. Daarbij komt dat workwear transferdruk ook wasbestendig is. Bij sportwear transferdruk hangt dit af van het artikel en nylon transferdruk is helaas niet wasbestendig.

 

Wanneer u meer info wenst over de transferdruk bij Jalo Print, kan u via onderstaande link contact met ons opnemen. Een medewerker van Jalo Print komt hier dan zo spoedig mogelijk op terug!

Terug naar Lexicon
Ga naar Bedrukken Algemeen Ga naar Tampodruk
Ga naar Textieldruk Ga naar Zeefdruk
Ga naar Digitaaldruk

 2014 Jalo Print. Designed by Casper van Osch. All Rights Reserved.

JALOPRINT BV

John F. Kennedylaan 21

5555 XC Valkenswaard

Nederland

Tel.: 040-20.444.74

Contacteer Jalo Print