Lexicon.

Vector

 

Op deze pagina kan u alles te weten komen over vector artwork.

Een vector beeld is een van de twee belangrijkste grafische bestandsformaten (de andere is de bitmap). Vector bestanden worden samengesteld uit vele individuele voorwerpen, elk van deze voorwerpen heeft individuele eigenschappen aan zich zoals kleur, vulling en lijnsoort. Vector bestanden zijn resolutieonafhankelijk, omdat zij op elke schaal de hoogste kwaliteit kunnen bereiken.

 

De software die wordt gebruikt om vector bestanden tot stand te brengen, wordt ook wel voorwerp-gebaseerde software genoemd. De gemeenschappelijke vector formaten omvatten: AI (Illustrator van de Adobe), CDR (CorelDRAW), SWF (Shockwave Flash), DXF (AutoCAD en andere CAD software), EPS (standaard in vectorbewerking) en PDF (standaard voor presentatie en door iedereen te zien in Adobe Acrobat). Vector bestanden neigen om een veel kleinere bestandsgrootte te hebben dan de op raster-gebaseerde bitmaps.

 

Om bovengenoemde redenen vragen wij u om bestanden aan te leveren als vector bestand, tevens hebben we deze bestanden (bij een meerkleurendruk) nodig om de kleuren te scheiden. U kunt zelf ook controleren of u beschikt over een bitmap- of een vector-afbeelding door in te zoomen op de afbeelding (PDF-formaat); als de kwaliteit goed blijft is het bestand vector georienteerd. Aan de hand van deze deze PDF kunt u het verschil bekijken tussen een bitmap en een vector georienteerde afbeelding.

 

Wenst u nog meer info over vector bestanden, klik dan op de link onderaan. Een van de medewerkers van Jalo Print neemt dan zo snel mogelijk contact met u op!

Terug naar Lexicon
Ga naar Bedrukken Algemeen Ga naar Tampodruk
Ga naar Textieldruk Ga naar Zeefdruk
Ga naar Digitaaldruk

 2014 Jalo Print. Designed by Casper van Osch. All Rights Reserved.

JALOPRINT BV

John F. Kennedylaan 21

5555 XC Valkenswaard

Nederland

Tel.: 040-20.444.74

Contacteer Jalo Print