Lexicon.

Voorbehandelen

 

Op deze pagina kan u alles te weten komen over voorbehandelen.

Voorbehandelen is een procedure die aan het drukken vooraf gaat. Voorbehandelen is nodig omdat ieder materiaal zn eigen kenmerken en eigenschappen heeft. In het bijzonder bij het verwerken van kunststoffen kunt u worden geconfronteerd met problemen om een goede hechting te krijgen bij het bedrukken. Hier is voorbehandelen dan ook echt nodig.

 

Ook is voorbehandelen vereist wanneer materialen ongepolariseerd zijn waardoor deze geen of nagenoeg geen neiging hebben om een verbinding aan te gaan met lakken, drukinkten, lijmen, ed. Zodoende wordt geen hechting verkregen. Voorbehandelen is in deze situaties noodzakelijk.

 

Voorbehandelen kan via twee methodes: voorbehandelen met corona of voorbehandelen met gasvlam. Bij beide methoden gaat het om een een natuurkundige voorbehandeling. Deze onderscheiden zich van het chemisch voorbehandelen doordat het in een industriele omgeving vaak gemakkelijker is toe te passen en milieutechnisch op veel minder bezwaren stuit.

 

Het effect van beide technieken van voorbehandelen is gebaseerd op het openbreken van de moleculenketen aan het oppervlak van de kunststof, waarbij zich in de breuken gepolariseerde zuurstofmoleculen vastzetten. Op deze wijze ontstaat door het voorbehandelen een oppervlak met goede verbindingseigenschappen voor lijmen, drukinkt en lakken.

 

Wilt u nog meer weten over voorbehandelen, neem dan gerust via onderstaande link contact op met drukkerij Jalo Print. Een van de medewerkers van Jalo Print neemt dan snel weer contact met u op.

Terug naar Lexicon
Ga naar Bedrukken Algemeen Ga naar Tampodruk
Ga naar Textieldruk Ga naar Zeefdruk
Ga naar Digitaaldruk

 2014 Jalo Print. Designed by Casper van Osch. All Rights Reserved.

JALOPRINT BV

John F. Kennedylaan 21

5555 XC Valkenswaard

Nederland

Tel.: 040-20.444.74

Contacteer Jalo Print