Lexicon.

Zeefdrukkerij

 

Op deze pagina kan u alles te weten komen over een zeefdrukkerij.

Een zeefdrukkerij is een drukkerij die gebruik maakt van het zeefdrukprincipe. Een zeefdrukkerij bedrukt dus producten door middel van een zeef. Zeefdrukkerijen zijn voor verschillende soorten drukwerk inzetbaar. Toch drukt een zeefdrukkerij hoofdzakelijk op textiel of op grotere artikelen.

 

De zeefdrukkerij ontleent zijn naam aan het druksjabloon, het zogenaamde zeef. Een zeefdrukkerij maakt dus gebruik van een zeef. Dit is een raamwerk welk is bespannen met een fijnmazig (vroeger zijde vandaar de engelse naam silkscreen) gaas. Dit zeef wordt voorzien van een lichtgevoelige emulsielaag. De zeefdrukkerij belicht dit zeefgaas met een film. Deze hardt de emulsie op de belichte vlakken uit. De emulsie op onbelichte vlakken wordt weggewassen. Hierdoor ontstaat in het zeefdruk proces een fijnmazige opening in het zeef waardoor de drukinkt, opgebracht door een verfspatel, kan worden gedrukt met behulp van een rakel.

 

Vaste partners bij de zeefdrukkerij zijn bedrijven uit de promotionele branche. Maar ook verdelers van werkkleding of bedrijven uit de industriƫle branche maken veelvuldig gebruik van een zeefdrukkerij om hun werkkleding een persoonlijke toets te geven.

 

Zeefdrukkerij Jalo Print is uw thuishaven voor al uw zeefdrukwerk. Wilt u graag zeefdrukkerij Jalo Print als uw partner voor al uw zeefdrukwerk? Klik dan even op de link onderaan en een van de medewerkers van Jalo Print komt hier zo snel mogelijk op terug.

Terug naar Lexicon
Ga naar Bedrukken Algemeen Ga naar Tampodruk
Ga naar Textieldruk Ga naar Zeefdruk
Ga naar Digitaaldruk

 2014 Jalo Print. Designed by Casper van Osch. All Rights Reserved.

JALOPRINT BV

John F. Kennedylaan 21

5555 XC Valkenswaard

Nederland

Tel.: 040-20.444.74

Contacteer Jalo Print